• Начало »
 • Новини »
 • МОЛЯ, НЕ ЯЖТЕ МАРГАРИТКИТЕ! Или как растителните стволови клетки ревитализират кожата

МОЛЯ, НЕ ЯЖТЕ МАРГАРИТКИТЕ! Или как растителните стволови клетки ревитализират кожата

МОЛЯ, НЕ ЯЖТЕ МАРГАРИТКИТЕ!                                  Или как растителните стволови клетки ревитализират кожата

         Външният им вид може да излъже. С пухкави, бледо лилави цветове маргаритката изглежда крехка. Но тя е истински Survivor!

Ботаническото име е Globularia Cordifolia. Тя живее високо в планините. И говорим за тежък живот ... Маргаритка Globularia Cordifolia прилепва към скалите на 6500 фута по безплодните върхове. Тя вирее при 22 градуса под нулата във варовита почва. Бомбардирана е от слънце, вятър, сняг и вредители.

Каква е нейната тайна за оцеляване?

        Научила се е да се адаптира. Тя произвежда клетки, които живеят по-дълго. Те самите се подлагат на детоксикация по естествен начин. И регенерират по-бързо.

      Не е ли точно това - регенерация и ревитализация, което искате кожата ви да направи?

      Всеки ден кожата ви е атакувана от ултравиолетовата радиация, замърсяване, тютюнев дим, пестициди и други химикали. Тези токсини се натрупват в клетките на кожата. В един момент кожата ви изглежда скучна и уморена.

      Най-новите биотехнологии сега могат да дадат на кожата ви същите дефанзивни тактики, използвани от тази „солидна” маргаритка. Науката може да извлече механизмите за оцеляване от Globularia Cordifolia. Подлагат се на глад части на растението. Стволовите клетки отговарят чрез създаване на големи количества съединения, които след това задействат защитните сили на растенията.

       Сега изследователите извличат тези съединения и ги прилагат към човешки кожни клетки. Те стимулират клетките на кожата да обединят собствените си естествени защитни Anti-aging механизми.

      При лабораторните изследвания, когато екстракт Globularia Cordifolia е добавен в крем за лице, тя:

 • Помага на кожните слоеве да  регенерират чрез запазване на 2-3 пъти повече стволови клетки в епидермиса;
 • Детоксикира клетките на кожата чрез премахване на повредените протеини и други натрупани отпадъци;
 • Увеличава продължителността на живота на клетките на кожата, като помага на митохондриите в клетките да произвеждат непрекъснато енергия.
 • Екстрактът от Globularia Cordifolia успокоява кожата, намалява зачервяването, подобрява равномерността на тена и възстановява естествения блясък.

      Екстрактът Globularia Cordifolia е съвсем нова високотехнологична Anti-aging съставка RESISTEM, извлечена в лабораториите на френски козметичен концерн в околностите на Париж. Вие няма да го намерите в универсални магазини или дрогерии. Много ограничен брой производители имат достъп до нея. ИОНХ на БАН създаде козметични серии с екстракт от стволови клетки на Globularia Cordifolia специално и за най-претенциозните дами.

      Какво да търсим на етикета: Extract Globularia Cordifolia Callus Culture.

Екстрактът е напълно безопасен и естествен. Той е получен от Globularia Cordifolia. Не съдържа никакви пестициди, без изкуствени торове, без замърсители, без парабени и без ГМО.

Това е революционна технология, която обещава да промени бъдещето на продуктите за грижа за кожата.

 

Фотогалерия: Маски с активен въглен от костилки на кайсия срещу COVID-19 Автор: Цветелина Белутова С първите регистрирани с коронавирус в България в началото на март се задействаха и усилията на институциите за спешното осигуряване на дефицитните защитни материали, консумативи и медицинска техника......

прочети още

Български учени показаха образец на готовите маски с активен въглен в Министерство на икономиката

прочети още

Процедури с луга и кал / при болки в ставите, мускулите, костите, разширени вени, кървящи венци, кожни заболявания /

прочети още

Безценната слуз от охлюви лекува акне, белези от пъпки, различни рани по кожата, белези от операции, протриване, рани на диабетици и други.

прочети още